ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΛΙΑΝΙΔΗΣ - GEORGE PILIANIDIS

Πτυχιούχος σχολής δημοσιογραφίας με master από το SAN FRANCISCO STATE UNIVERSITY, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Έχει συνεργαστεί κατά περιόδους και αρθρογραφήσει στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της χώρας μας. Μετά το πέρας των σπουδών του παρέμεινε στην Αμερική για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, την πρώτη του αγάπη (έκδοση του εκπαιδευτικού περιοδικού ΠΗΓΑΣΟΣ) και τη στιχουργία.



Η πρώτη του επαφή με το χώρο της μουσικής έγινε στις αρχές του 90, συμμετέχοντας με τέσσερα τραγούδια σε μια παραγωγή που έστησε ο Άκης Γκολφίδης με τον Τέρρυ Σιγανό, για την PolyGram, με ερμηνευτή το Γιάννη Κουτσελίνη. Στο δίσκο αυτό συμμετείχε εκτός των άλλων συντελεστών και ο Φοίβος. Αμέσως μετά ένα τραγούδι του συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δισκογραφική δουλειά της Αλεξάνδρας, με τίτλο ΜΕΛΙ και ΦΩΤΙΑ. Ακολούθησε άλλο ένα τραγούδι του σε δισκογραφική δουλειά της Άννας Φωτίου. Το 1996 συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με το Γιάννη Παπαδόπουλο, ένα τοπικό ηχολήπτη – συνθέτη, με τον οποίο ετοίμασαν κάποια τραγούδια. Ένα απ΄ αυτά ήταν το ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, που μαζί με το ΤΙ ΓΥΡΕΥΩ ΕΓΩ Μ΄ ΑΥΤΟΥΣ συμπεριλήφθηκαν στη δεύτερη δουλειά της Νατάσσας Θεοδωρίδου (δεύτερη αγάπη). Το πρώτο από τα παραπάνω τραγούδια είναι το γνωστό ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή, ένα τραγούδι το οποίο αγκαλιάστηκε αμέσως και από όλους και γνώρισε τεράστια επιτυχία…

Ο Νότης Σφακιανάκης στο απόγειο της δόξας του, του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει καινούργιες του δημιουργίες. Το ΚΑΙΓΟΜΑΙ, το ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΕΤΟΥ ΦΩΛΙΑ, το ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ (από το δίσκο πολύχρωμα και έντονα) και το ΤΕΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ (ας μιλήσουν τα τραγούδια μου), γνώρισαν και αυτά πολύ μεγάλη επιτυχία..

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ως γνωστός – άγνωστος, συνευρέθηκε με αρκετούς συνθέτες που έντυσαν τους στίχους του και ήδη έχει στα χέρια του πλειάδα μελοποιημένων τραγουδιών. Ένα απ’ αυτά είναι το ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ, σε μουσική του Δημήτρη Ίσσαρη, που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο του Βασίλη Καρρά, με τίτλο ‘όνειρα’.

Ήδη δύο ακόμα τραγούδια του, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ και Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, σε μουσική – ερμηνεία του ιδιαίτερα χαρισματικού συνθέτη – τραγουδιστή Μίλτου Ιωαννίδη, ενορχηστρωμένα από το μαιτρ του είδους Γιάννη Γκιούρα, έχουν κάνει τρομερή αίσθηση στο χώρο του διαδικτύου.

Ο Γιώργος Πηλιανίδης αγαπάει τον αθλητισμό, είναι λάτρης της ροκ μουσικής και θεωρεί τον εαυτό του παιδί της ομογένειας. Εδώ και ένα χρόνο ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή μιας ποιητικής συλλογής και ενός βιβλίου, που βασίζεται σ΄ ένα όραμα που είχε από τα παιδικά του χρόνια …

ALL ABOUT GEORGE PILIANIDIS – LYRICIST
pilianidisg@gmail.com

He is born in the city of Thessalonica, Greece. He holds a masters degree in the field of journalism, public relations. He was a reporter - political analyst, for the daily, weekly and monthly press – in Greece and abroad - for over 20 years. After his studies and for almost 15 years he entered the business world, been part of various ventures, along with publishing (co-owner of magazine Pegasus) and … writing. In the early ‘90s some of his lyrics were released in Greece from various and famous Greek singers with a big success. Some of his songs became multi platinum and are still considered some of Greece’s best songs ever.

He and Miltos Ioannidis work together for the last two years, creating songs that are already well-known in the Greek Music Market.
Copyright 2013 | ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ © All rights reserved | Powered by Blogger